
Vem vill inte piffa upp sitt vardagsvrak med denna ratt från Momo?
Ronnie poserar sittandes på en Tyrrell P34. Noterbart är att bilen har 1976 års färger, när säsongen 1977 drog igång och Ronnie tog plats i bilen var den lackad i blått och vitt.
Bloggen om Ronnie Peterson – Sveriges största motorsportprofil
"Lotus nya Formel 1-vagn är en kopia av vår bil", hävdar stallet Force India. "Inte alls", menar Lotus konstruktör Mike Gascoyne.
Bråket uppstod efter det att vindtunnelbilderna på bilen visades för en tid sedan. Det är främst framvingens fästanordning ska ha fått Force India att reagera, liksom det faktum att deras bil har utvecklats i samma vindtunnel. De däck som är monterade på bilen hävdar man är deras då de känner igen handstilen på de noteringar som finns på dem. Att Gascoyne tidigare jobbat för Force India spär på det hela men Gascoyne är lugn.
"Några av våra anställda har tidigare varit inkopplade på andra projekt och har givetvis tagit med sig sina erfarenhet därifrån", menar han. "Vår bil är dessutom av 2010 års typ med större tankar, är byggd för en annan motor och växellåda och har våran hjulupphängning".
Lotus har ännu inte skrivit på Concord-överenskommelsen. När de gör det garanterar de att deras bil inte är ritad eller konstruerad av någon tillhörande något annat stall.
Det råder ingen tvekan om att Lotus är det nya stall som det tisslas och tasslas mest om. Fattas bara det, en legend är tillbaka.
Ronnie körde för Lotus åren 1973-75 och 1978. Stallet gick i graven 1994 men gör comeback nästa säsong.
Bell har återintroducerat sin klassiska hjälm Star, världens första av heltäckande typ. Modellen presenterades 1966 och blev snabbt det givna valet för så gott som alla Formel 1-förare under 1970-talet.
Modellen Star har nu fått tillägget classic men låt dig inte luras av det. Hjälmen är gjord i karbon-kevlar och fyller SA 2005-kraven. Jo, det finns till och med en variant som passar nackskyddet Hans.
Hjälmen koster 530 pund (610 med Hans-clips).
Bridgestone har låtit meddela att man drar sig ur Formel 1 efter 2010 års säsong. Däcktillverkaren debuterade i klassen 1996 och har de tre senaste säsongerna agerat ensamma som leverantör efter att ha konkurrerat ut både Goodyear och Michelin.
Det var under Ronnies år 1970-78 som det riktiga däckriget tog fart i Formel 1 och Goodyear blev synonymt med Formel 1. Andra märken på scenen under dessa år var Dunlop, Firestone och Michelin.
Ronnie körde alla sina lopp på Goodyear utom sina två första år 1970 och 1971 då Firestone gällde. Bilden på Ronnie ovan är från en reklamkampanj 1977. Lite märkligt kan tyckas då en av de bidragande orsakerna till att den sexhjuliga bilen på bilden, Tyrrell P34, misslyckades det året var just på grund av Goodyears oförmåga att utveckla de små framdäcken.
Goodyear hann med hela 368 segrar (Bridgestone är tvåa med 156) innan man drog sig tillbaka från Formel 1 1998. Om vi letar efter jubileumslopp så väljer vi seger nummer 50: Monacos Grand Prix 1974, Ronnie Peterson i en Lotus 72.