måndag 9 november 2009

Lotus i blåsväder


"Lotus nya Formel 1-vagn är en kopia av vår bil", hävdar stallet Force India. "Inte alls", menar Lotus konstruktör Mike Gascoyne.

Bråket uppstod efter det att vindtunnelbilderna på bilen visades för en tid sedan. Det är främst framvingens fästanordning ska ha fått Force India att reagera, liksom det faktum att deras bil har utvecklats i samma vindtunnel. De däck som är monterade på bilen hävdar man är deras då de känner igen handstilen på de noteringar som finns på dem. Att Gascoyne tidigare jobbat för Force India spär på det hela men Gascoyne är lugn.

"Några av våra anställda har tidigare varit inkopplade på andra projekt och har givetvis tagit med sig sina erfarenhet därifrån", menar han. "Vår bil är dessutom av 2010 års typ med större tankar, är byggd för en annan motor och växellåda och har våran hjulupphängning".

Lotus har ännu inte skrivit på Concord-överenskommelsen. När de gör det garanterar de att deras bil inte är ritad eller konstruerad av någon tillhörande något annat stall.

Det råder ingen tvekan om att Lotus är det nya stall som det tisslas och tasslas mest om. Fattas bara det, en legend är tillbaka.


Ronnie körde för Lotus åren 1973-75 och 1978. Stallet gick i graven 1994 men gör comeback nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar