måndag 15 mars 2010

Lotus satsar i väst


Nu är det offentligt att Ronnies gamla stall Lotus tar sig an racingscenen i USA. Och det inte bara i loppet Indy 500, som vi tidigare nämnt här på bloggen, utan som deltagare i hela serien IndyCar. Samarbetspartnern som man efterlyst fann man hos KV Racing Technology som ägs av Kevin Kalkhoven och Jimmy Vasser.


Serien startade i söndags men Lotus klassiska gröngula färger dyker först upp till nästa race i St Petersburg, Florida, den 28 mars. Det är just bara färgerna som blir nya på bilen då IndyCar är en enhetsklass där alla kör med samma chassin och motorer (Dallara/Honda).


Förare är Takuma Sato som debuterade i Formel 1 2002 för Jordan. Tredjeplatsen i USA:s Grand Prix 2004, för BAR/Honda, blev hans bästa resultat. Han lämnade Formel 1 2008.

Helgens lopp blev kort då han blev inblandad i en incident på första varvet och hamnade längs ner i resultatlistan.


När det gäller Ronnie så ställde aldrig upp i någon "riktig" amerikansk motorklass. Det närmaste han kom var International Race of Champions säsongen 1974/75. Serien kördes med Chevrolet Camarobilar i fyra deltävlingar. Han var måttligt road av att stångas med de amerikanska förarna i höga farter på ovalbanor. Han slutade åtta totalt och kammade hem 12 300 dollar.


IndyCar

1 kommentar: