fredag 8 oktober 2010

Lotus får nya vingar?


Lotus Racing kommer nästa Formel 1-säsong att använda växellåda och hydrauliksystem från Red Bull. Då motorkontraktet med Cosworth avslutas i år är det inte en allt för vild gissning att man 2011 kommer att förlita sig på motorer från Renault, som ju även Red Bull-stallet gör.

Låt oss hoppas att det kan få fart på Ronnies gamla stall. De har i år inte kört till sig en enda poäng medans Red Bull leder konstruktörs-VM.


Återkomsten av namnet "Team Lotus" lär däremot dröja. Rättigheterna sades tillhöra David Hunt sedan stallet gick i graven 1994 och det mesta pekade på en comeback nästa år tills pressreleasen från Proton, Lotus ägare, kablades ut.

"Det har alltid bara funnit ett Lotus. Bilmärket som startades av Colin Chapman och vars Formel 1-satsning slutade 1994", hävdar man.

"David Hunt, som har sålt rättigheterna till dagens Formel 1-stall, har aldrig ägt namnet "Team Lotus" menar man.

"Hans försök att lägga beslag på namnet misslyckades 1994, han har ju dessutom aldrig kört för Lotus", påpekar man vidare.


Klart är i alla fall att dagens förare, Kovalainen och Trulli även kör för stallet 2011 och att Mike Gascoyne blir kvar som tekniskt ansvarig till och med 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar