lördag 26 mars 2011

Lotus eller Lotus?


I helgen sparkar Formel 1-säsongen igång och ingen Ronniefantast har väl missat att det i år finns två stall under namnet Lotus – alltså det stall som Ronnie körde de flesta av sina Formel 1-lopp för.

Den 21 mars möttes de två kombattanterna i rätten för att göra upp om rättigheterna till namnet, en process som väntas ta tio dagar.


Team Lotus

Körde 2010 under namnet Lotus Racing, enligt dem själva med tillåtelse från varumärket Lotus ägare Proton. Stallchefen Tony Fernandez köpte sedan rättigheterna till namnet "Team Lotus" i Formel 1-sammanhang av David Hunt som i sin tur köpte det 1994 när Lotus drog sig ur Formel 1. Familjen Chapman, som startade Lotus, har visat sin support för stallet.


Lotus Renault GP

Lotus Group/Proton och Genii Capital köpte in sig i Renaults Formel 1-stall inför denna säsong. Ryktet säger att ledningen ville att varumärket skulle må bättre med ett team med bättre potential. De hävdar att det bara finns ett Lotus – och det omfattas av både gatubilarna och motorsportsatsningar, så som det var under grundaren Colin Chapmans tid.


Lägg din röst. Vilket stall tycker du är "det riktiga Lotus"?


Resultat: 75% röstade för Team Lotus och 25% på Lotus Renault GP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar