torsdag 6 februari 2014

Ronnies fulaste bil


Mycket har skrivits om 2014 års Formel 1-bilar. Oftast då om utseendet som är… speciellt - om vi ska uttrycka oss milt. Ferrariföraren Fernando Alonso har varit hårdast i orden och menar att de förstör ryktet om att klassen är det elegantaste motorsporten kan frambringa.
Fula bilar har alltid funnits på gridden och visst tog även Ronnie plats i en del riktigt ruggiga vagnar. Låt oss rösta - vilken är fulast?

March 711, Italiens GP 1971
Modellens typiska "tebricka", en frontvinge monterad ovanpå nosen, demonterades inför det snabba loppet på Monza. Oavsett om man gillar vingen eller ej blev ju inte bilen snyggare utan.

Lotus 76, Västtysklands GP 1974
Modellen var en återvändsgränd och i desperation plockades delar från den gamla trotjänaren 72 och adderades på karossen. En hybrid vi gärna glömmer.

March 761, Spaniens GP 1976
Till träningen lånade Ronnie nosen från en 761 med ett annat färgschema. Rena sillsalladen.

Tyrrell P34, Italiens GP 1977
Idén med de fyra små framhjulen var att de skulle gömma sig bakom framvingen. När Goodyear misslyckades med utvecklingen av däcken fick man hitta andra lösningar för att skapa grepp. På Monza fläkte de ut sig på det bredaste sätt. 

Klicka på modellnamnen ovan om du vill/vågar se större bilder.

Eftersom Blogger inte har någon pollfunktion längre klistrade jag in något annat i koden som naturligtvis inte funkade. Droppa en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar