torsdag 25 juni 2009

Inga Ronnie-stall år 2010


Den slutgiltiga listan på de stall som kör Formel 1 år 2010 är nu presenterad. På den hittar vi varken March eller Lotus – båda Ronnies gamla stall. Fokus för FIA, det internationella bilsportsförbundet, har dock inte varit på att få med gamla välklingande namn (vars genuinitet man kan diskutera) utan att över huvud taget få ihop EN serie – under helgen såg det ut att bli två: Formel 1 och New Formula, där den sist nämnda skulle omfatta alla de idag namnkunniga stallen.

Orsaken till splittringen var de nya reglerna rörande budgettak som de flesta stallen ogillat.

Nu blir det samma regler som i år även 2010 men med ett mål att under en tvåårsperiod få ner kostnaderna till en nivå med de som rådde under det tidiga 1990-talet.

Surret om återtåget till motorsportens finrum för March och Lotus (plus Brabham och Lola med för den delen) är åter förvisat till forum och fikabord världen över.

Ett namn som återkommer 2010 är dock Cosworth – Ronnies motorleverantör i alla utom ett Grand prix. Ett annat försvinner: Max Mosley – FIAs president sedan 1993 och en av grundarna till March, Ronnies arbetsgivare åren 1971, 1972 och 1976.


Länk

FIAs lista för 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar