söndag 7 juni 2009

Litespeed blir Lotus


Föga överraskande har nu även varumärket Lotus dykt upp inför Formel 1-säsongen 2010 – sedan tidigare har klassiskt klingande namn som Brabham, Lola och March anmält sitt intresse. Det är stallet Litespeed som nu är beredda att skifta namn efter att ha knutit kontakt med David Hunt, som i dag äger rättigheterna till namnet Team Lotus. David är bror till Formel 1-föraren James Hunt, världsmästare 1976 och den som drog ut Ronnie ur det brinnande vraket på Monza-banan 1978 under Italiens Grand Prix. James Hunt gick bort 1993.
Andra personer som dykt upp i Lotus-affären är ex-lotusföraren Johnny Herbert och den välmeriterade konstruktören Mike Gascoyne.
Lotus är en av de mest framgångsrika stallen i Formel 1-seriens historia och var aktivt mellan åren 1958 och 1994. Stallet innehar sju konstruktörstitlar och har levererat sex världsmästare. Det är också det mest ”svenska" stallet – Ronnie, Reine Wisell och Gunnar Nilsson körde för Lotus. Ronnie körde för stallet åren 1973 till 1975 och 1978.

Foto: Ford

Läs mer
Formula1.com

Mer om Litespeed
Litespeedf3.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar