onsdag 11 augusti 2010

Söndagsracer från Lotus


Sugen på att äga och köra en Lotus av F1-karaktär? Rikta då in dig på nya Exos T125. Prislappen ligger på 1 miljon Euro och bara 25 ska tillverkas. I priset ingår också ett medlemskap i Exos Owners’s Club, där ägarna ska få vägledning av Lotus Formel 1-förare Jarno Trulli och Mika Häkkinen som körde för stallet åren 1991-92. Fem events kommer att hållas i Europa under nästa år.


Bilen väger 650 kg och får sin kraft från en 3.5-liters Cosworthmotor på 659 hästkrafter. Växlarna är sex till antalet och manövreras via paddlar vid ratten.

Fördelen jämfört med att köpa en gammal Formel 1-bil är att ett minimum av mekpersonal behövs då bilen bara behöver service var 450:e mil.

Keramiska bromsar, ett aerodynamiskt paket med drag från dagens Formel 1-bilar och flitigt användande av kolfiber andas dock high tech. Prestandan når dock inte riktigt upp till Formel 1-klass men väl GP2 som spelar i divisionen snäppet under kejsarklassen. Bilen är inte menad eller godkänd för gatubruk.


Lotus slår på stort och menar att Exos T125 ska bli avstampet för en ny era för det anrika brittiska märket. Bilen visades i lördags upp på Laguna Seca men den riktiga världspremiären sker på Parissalongen den 30 september. På Lotus sajt har nedräkningen redan börjat.


Namnet ska koppla till dagens Formel 1-bil T125 och den limiterade upplagan 25 till stallets första vagn i Formel 1-serien Lotus 25.


Bilen kan fås i klassiskt grön/gult-utförande. Vi Ronniefantaster grimaserar dock illa och suktar efter en svart/guld-kombination, samma som Ronnie tävlade med 1973-76 och 1978.


Lotuscars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar