torsdag 9 juni 2011

Långköraren


I helgen körs den 79:e upplagan av det klassiska 24-timmars loppet på Le Mans. Ronnie körde loppet 1970 för Ferrari men ekipaget, en 512S (chassi 1026 och startnummer 7) kom bara 39 varv innan förarkollegan Derek Bell övervarvade motorn.


Tävlingen blev en nattsvart tillställning för både svenska förare och Ferrari. Reine Wisell och Joakim Bonnier ställde även de upp i en Ferrari 512 anmäld av det schweiziska stallet Scuderia Filipinetti. Reine blev inblandad i en krasch på varv 36 när vindrutan blev nersmetad av olja från en framförvarande vagn.


Loppet 1970 går till historien som det första utan den klassiska startproceduren när förarna sprang till sina bilar vid starten. Under loppet spelades även filmen Le Mans, med Steve McQueen i huvudrollen, in - världens mest kultförklarade och realistiska film rörande motorsport. Medverkar i filmen gör också Louise Edlind, i Sverige mest känd som Malin i TV-serien Saltkråkan.


Starten går på lördag 14.00 svensk tid och sänds live på Eurosport men kan även följas på den officiella hemsidan lemans.org.


Le Mans - trailer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar