måndag 13 juli 2009

Formel 1 vs rally


Rykten gör gällande att Formel 1-föraren Sébastein Bourdais nu får foten från Toro Rosso-stallet efter en och en halv säsong av fruktlösa resultat. Framför allt franska röster pratar ivrigt om att WRC-föraren Sebastien Loeb nu ska ta den lediga sitsen hos Toro Rosso. Rallyföraren har dock avböjt och menar att ingen Formel 1-körning är aktuell så länge VM-säsongen 2009 är på gång. Ryktet har sin grund i att Loeb tidgare har provat att köra Formel 1-bilar tillhörande både Red Bull och Renault.
Ronnie Peterson gjorde tvärtom och provade som formelförare på rally vid tre tillfällen: 1969 (VW 1600L), 1970 (Porsche 911) och 1973 (Ford Escort). Alla gångerna utan framgång. Någon allvarlig satsning var det aldrig tal om men det ger ändå en fingervisning om hur stor skillnad det är på de olika motorsport-varianterna.

Uppdaterat Italienska tidningen le Gazzetta dello Sport och svenska Aftonbladet menar att ryktet att den finske Ferrariförare Kimi Räikkönnen skulle skifta Formel 1 mot rally 2010 nu har blivit bekräftat. Hans sits hos Ferrari ska tas av Fernando Alonso, Renault. Om så blir fallet kan vi bara önska Kimi lycka till och hoppas att att har mer lycka bland tallar och granar än vår Ronnie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar