onsdag 19 augusti 2009

Har vi fest eller?



En viss osäkerhet svävar över helgens Formel 1-evenemang på Anderstorp Raceway. Det är EuroBOSS-serien, med bilar från serierna ChampCar, Formel 3000 och Formel 1 (bilar fram till 2004) som ska komma på besök men antalet deltagare är osäkert. Förra veckan ska nio ekipage ha varit anmälda. Det ryktas om såväl avhopp som nya anmälningar.
Nu, liksom 1973-78 när det kördes "riktig" Formel 1 på banan, är det avståndet från kontinenten som drar ner partystämningen. Klen uppslutning av besökare oroar också förarna från utlandet. Dels för att Sverige inte anses vara en motorsportland plus att det samtidigt kommer att köras racing på skånska Knutstorp Ring – ett evenemang som ska få besök av kungahuset.
Det som talar för att evenemanget blir av är att program och affischer ät tryckta samt att det förekommit radioreklam. Att förarna i serien fått veta att banans sträckning är intakt sedan 1978 och att Niki Laudas varvrekord på 1,24,836 är inom räckhåll hoppas vi kan hjälpa till att få fler aktörer till Sveriges Grand Prix-bana.


1 kommentar:

  1. 11 f1-bilar klara enligt banans sajt.
    http://www.scandinavianraceway.info/visanyhet.asp?Id=106

    SvaraRadera