onsdag 5 augusti 2009

Trafiksyndare


Ross Brawn, stallchef för Brawn GP, riskerar att bli av med körkortet efter att ha nonchalerat att dyka upp för en rättegång angående en fortkörning den 30 maj i år. Han fångades av trafikpolis på väg A30 i närheten av Okehampton i sydvästra England då han körde 100 mph på en 70-sträcka, vilket motsvarar 161 km/h mot tillåtna 113. Brawn föredrog att förbereda sitt Formel 1-stall för tävlingarna i Spanien och Belgien.


Även Ronnie hamnade i blåsväder med rättvisan i ett liknande fall. Inför Belgiens Grand Prix på Spa Francorchamps 1970 passade han lätt stressad på att glida förbi den långa kön till banan. En polis markerade stopp, vilket Ronnie oturligt tolkade som "åk förbi" och råkade i röran köra över polisens fot. En mc-polis hann tillslut ikapp Ronnie som efter tjat lyckade få tillträde till banan och de andra väntande förarna.

Väl i mål haffade poliserna honom på nytt och förde honom till stationen – fortfarande iförd sin svettiga overall. Fallet lades sedan ner men först etfer att Ronnie suttit inlåst i två dygn.


Både Ronnie och Ross Brawn rattade vid sina trafiksynder Mercerdesbilar.


TimesOnline

2 kommentarer:

  1. Jättekul jämförelse! Ronnies Merca var dock läckrare än Ross.

    SvaraRadera
  2. Jepp, "Apmercan" är klart coolare än allt annat du hittar hos Mercahandlaren idag. Kolla 1.20 in i klippet nedan!
    http://www.youtube.com/watch?v=50SshiasJ8s

    SvaraRadera