söndag 6 september 2009

BMW ut, Lotus in?

Historien om Lotus återinträde i Formel 1 är en följetong som hängt med ända sedan deras reträtt 1994. Ämnet aktualiseraeds i somras då FIA bjöd in nya stall till kommande säsong 2010. Brittiska Litespeed avslöjade då att de ämnade ställa upp i serien under namnet Lotus. Det blev sura miner i Lotus Cars, som gör bilar för gatubruk, men själva namnet Lotus i Formel 1-sammanhang ägs av David Hunt, bror till den gamle Formel 1-föraren James Hunt.
Det senaste ryktet menar att Lotus, nu med uppbackning från Malaysia och statliga Petronas oljeimperium som huvudsponsor, har siktet inställt på att ta BMWs plats som drar sig tillbaka från Formel 1. Det råder dock fullt arbetet med att rädda spillrorna av stallet för att köra 2010 utan uppbackning från Bayern.
Det som gör detta rykte mer seriöst än andra är att bilmärket Lotus ägas av Malaysiska Proton och att Petronas har en lång och djup relation till Formel 1. Att stjärnkonstruktören Mike Gascoyne fortfarande är länkad till det klassika märkets återkomst höjer det hela ytterligare ett snäpp.
Malaysias sportminister Datuk Ahmad Shabery Cheek vill varken bekräfta eller dementera ryktena men säger samtidigt att om något finns att tillägga ärendet så kommer det att ske under Singapores Grand Prix 25-27 september.
Ronnie Peterson körde för Lotus åren 1973 till 1975 och 1978.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar