söndag 20 september 2009

Färgblinda asiater?


Lotus återinträde i Formel 1 är naturligtvis hett stoff på forum världen över och det som diskuteras som häftigast är inte vilka förare som ska köra bilarna utan i vilka färger bilarna ska lackeras.
Lotus har ju en radda fina färgkombinationer att luta sig tillbaka på: grön/gul (orginal), röd/vit (Gold Leaf), svart/guld (John Player Special), grön/glå/röd (Martini) och gul/blå (Camel) för att nämna de stiligaste. Därför blir det så att man sätter sin Guinness i vrångstrupen när man ser den modell som visades upp på en presskonferens i Malaysia tidigare i veckan.
Färgerna ska knyta an till den Malaysiska flaggan, föga förvånande då Lotus numera inte är en engelsk angelägenhet, märket ägs ju sedan många år tillbaka av malaysiska Proton. Tony Ferndandes, som ska agera stallchef till en början, vill dock understryka att man kommer att vara noga med att bevara sitt brittiska arv.
- Vi ser oss som det "riktiga" Lotus-stallet och tänker fortsätta i dess fotspår, berättar Tony Fernandes för f1.com.
Den skärpte noterar dock att bilmodellen följer ett gammal reglement vilket gör att man kan ta färgsättningen för ett hafsjobb. Låt oss hoppas att man återvänder till målarlådan på nytt och gör verklighet av orden om att bevara märkets historik.

På förarsidan står valet mellan sex personer, några av dem från Malaysia och andra av mer internationell prägel. Tony Fernandes vill gärna se en etablerad förare, kanske i slutet av sin karriär, ta en av sitsarna. Det för att få in erfarenhet i stallet.
Alex Yoong är den mest välkända malaysiska föraren, han körde 18 lopp för Minardi 2001-02 och kom i mål sex gånger. Vi hoppas naturligvis på hrm... det bästa. Förarduon ska presenteras den 31 oktober.

Ronnie Peterson körde för Lotus åren 1973 till 1975, 1976 (ett lopp) och 1978.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar